Het ontstaan van chronische pijn

Chronische pijn kan door verschillende oorzaken ontstaan. Veelal ontstaat chronische pijn door een slechte doorbloeding in het lichaam. Wanneer zuurstof en nieuwe stoffen onvoldoende aan het weefsel in het lichaam kunnen worden afgegeven, zal er een incomplete verbranding plaatsvinden. Er ontstaat zogenoemde melkzuur dat het weefsel ‘vervuild’ en kan zorgen voor (chronische) pijn in de spieren en gewrichten.

Bij een goede doorbloeding met gezonde vaatwanden wordt het melkzuur goed afgevoerd, waardoor je geen pijn zal ervaren. Dit is anders als het lichaam slecht doorbloed is. De spieren en gewrichten krijgen bij een slechte bloedsomloop onvoldoende zuurstof en afvalstoffen kunnen niet optimaal worden afgevoerd. Het melkzuur komt op dat moment in contact met pijnpunten in de zenuwen, die “pijn” registreren. Zo ontstaat pijn als gewrichtspijn, spierpijn en vaatpijn, dat uiteindelijk ook chronische pijn in spieren en gewrichten kan worden.

Het lichaam wil het vervuild weefsel uit het lichaam afvoeren. Hierdoor ontstaat er een laaggradige ontstekingsreactie met zwelling tot gevolg. Het bindweefsel wordt in het lichaam vermeerderd en zorgt voor minder bewegingsruimte tussen weefsellagen. De bloed- en lymfestroom in het lichaam wordt hierdoor gehinderd en de conditie van het lichaam verslechterd. Wanneer chronische ontstekingen niet worden behandeld, raakt het weefsel beschadigd en het immuunsysteem uitgeput. In het ergste geval kan dit zelfs leiden tot een auto-immuunziekte. Om deze ernstige gevolgen te voorkomen, is het van belang om vroegtijdig de chronische pijn te behandelen met bijvoorbeeld Quadrivas Therapy.

Quadrivas als chronische pijn behandeling

Quadrivas Therapy is een intensieve massagetherapie dat zich als chronische pijn behandeling richt op de versoepeling van de bloedvaten en een goede bloedcirculatie in het lichaam. Middels specialistische aanhaak- en schraaptechnieken zorgt Quadrivas Therapy voor het natuurlijk ontwarren en openen van het weefsel in het lichaam. De bloedcirculatie wordt op micro- en macroniveau geactiveerd, waarmee het weefsel goed doorbloed raakt en overtollige bindweefdeelstructuren worden afgebroken. Bloedvaten, gewrichten en spieren worden weer soepel en voldoende zuurstof bereikt het weefsel. Zo zorgt Quadrivas Therapy dat het omgaan met chronische pijn dragelijk wordt, door een aanzienlijke pijnverlichting of zelfs het volledig verdwijnen van de pijn.

Behandeling bij Quadrivas Clinic

Een behandelplan is pas effectief als het helemaal is afgestemd op jouw lichaam. Bij Quadrivas Clinic kun je daarom rekenen op een persoonlijke behandeling. In een eerste persoonlijk gesprek van 30 tot 40 minuten leer ik je graag beter kennen; wat zijn je klachten? Wat doe je in het dagelijks leven en hoe belemmert de chronische pijn jou? Ik analyseer aansluitend in een eerste behandeling van 90 tot 120 minuten je klachten en kom tot een Quadrivas Therapie behandelplan dat helemaal past bij jou. Er wordt gestart met 24 behandelingen. Hoeveel behandelingen nodig zijn is afhankelijk van de ernst en duur van de klachten, maar ook de eigen leefstijl. De Quadrivas Therapy vraagt veel inzet en tijd van zowel therapeut als de cliënt.   

Graag leg ik je meer uit over Quadrivas Therapie als behandeling voor je chronische pijn in spieren en gewrichten. Neem contact met mij op!

" Mijn naam is Jolanda, ik ben 59 jaar en sinds september 2019 kom ik bij Anita voor de Quadrivas Therapy. In het begin iedere week en nu nog iedere 4 weken voor “onderhoud”.

Het is onvoors "
- Jolanda -
" Bij de eerste afspraak was er direct een fijn contact en een goede uitleg hoe de behandeling ging zijn het gevolg hiervan zijn hele goede resultaten ontstaan. " - Anne Nieuwenhuizen -
" Anita is een prettig presoon die samen met je aan de slag gaat om je probleem te verminderen. Na jarenlang met lipoedeem te worstelen, heb ik eindelijk veel baat bij haar behandelingen. Een echte aanr " - Ellie -
" Fijne, kundige therapeute. Ook snel te bereiken telefonisch of per mail indien je na de behandeling nog vragen hebt. Ik voel me altijd goed geholpen door Anita. " - Renske -
" Vanaf de eerste behandeling geen pijn meer, onvoorstelbaar!!! Jarenlang erg veel pijn gehad, uiteindelijk kwam ik in mijn zoektocht uit bij quadrivas: ik kan het iedereen aanraden! Het is echt geweld " - Patty Van Den Bosch -
Lees alle klantervaringen
Wil je graag meer informatie of wil je een afspraak maken?

Via het contactformulier op deze pagina kun je informatie opvragen over onze behandeling of over eventuele plaatsing op onze wachtlijst.

Mijn cliënten komen ondermeer uit Leudal, Asten, Bergeijk, Leende, Geldrop, Lommel, Deurne, Eindhoven, Helden, Maasbracht, Bocholt, Meijel, Overpelt, Valkenswaard, Neerpelt, Roermond, Hamont, Heeze, Helmond, Roggel
Hi, mijn naam is Anita Heb je vragen over Quadrivas Therapie of wil je een afspraak maken? Neem contact op