Lipoedeem symptomen

Lipoedeem is een stoornis die beter bekend staat als het pijnlijk 'vetsyndroom'. Hoewel veelal gedacht wordt dat het enkel ontstaat door een fout in de aanmaak van het vetweefsel, komt het met name door een slechte conditie van de bloedvaten. Een slechte bloedcirculatie leidt tot een verstoorde stofwisseling in het lichaam. Ook de afvoer van vocht via de lymfevaten is niet optimaal. Dit kan leiden tot een ophoping van vet en vocht in het getroffen gebied. Overgewicht heeft een negatieve invloed op dit proces en de gezondheidsrisico’s nemen hierdoor toe.

Lipoedeem treedt vrijwel uitsluitend bij vrouwen op en ontwikkelt zich meestal gedurende de puberteit of net erna. Vermoedelijk ontstaat er onder invloed van hormonen een ‘groeistoornis’ in het vetweefsel, beginnend in de benen. Gecombineerd met vasculaire (veneuze) insufficiëntie, waar veel vrouwen van jonge leeftijd al aan leiden, maakt dit een progressieve aandoening.
Kenmerkend aan lipoedeem symptomen zijn vaak erg pijnlijke ledematen, de verzwakking van spieren of vermoeide/zware benen, snel ontstaan van blauwe plekken, dit in combinatie met vetophoping op het lichaam. Het is van belang om lipoedeem symptomen zo vroeg mogelijk te ontdekken. Zo kan een lipoedeem behandeling direct verlichting bieden en kunnen complicaties of verergering van de aandoening worden voorkomen of zelfs verholpen.

Hoe te herkennen?

Naast de pijnlijke klachten is lipoedeem ook visueel goed te herkennen. Zo is lipoedeem goed te onderscheiden door symmetrie: de vetafzetting doet zich altijd aan beide zijden van het lichaam voor. Dit is tegenstelling tot lymfoedeem, waarbij het zich vaak bij één been of arm voordoet. De eerste lipoedeem symptomen zijn vaak onevenredig zware benen, billen, heupen en/of armen. Je lichaam voelt uit verhouding. Bij de handen en voeten is er geen sprake van vetophoping. De huid kan, afhankelijk van het stadium, glad tot bloemkool-achtig uitzien. Ook is lipoedeem te herkennen aan het snel ontstaan van blauwe plekken. Naarmate lipoedeem verder gevorderd is, worden de klachten steeds erger en wordt je mobiliteit steeds meer bemoeilijkt.

Lipoedeem genezen: Quadrivas Therapie

Lipoedeem kan door de vele symptomen je dagelijks leven behoorlijk in de weg zitten. Wanneer je deze klachten ervaart is het raadzaam niet te lang met de symptomen te blijven rondlopen, maar te kiezen voor een lipodeem behandeling. Quadrivas Therapie is een effectieve massagetherapie die lipoedeem kan behandelen tot wel genezen. Quadrivas Therapie richt zich op dieperliggende weefsel, bloedvaten en een goede doorbloeding en stimuleert hiermee het natuurlijk herstel van je lichaam. Door intensieve diepe schraap- en aanhaaktechnieken zorgt Quadrivas Therapie met een lipoedeem behandeling dat het weefsel wordt geopend, de verstoring van de stofwisseling wordt opgelost en je lichaam weer optimaal doorbloed raakt. Zo is Quadrivas Therapy een unieke natuurlijke niet-invasieve lipoedeem behandeling, waarbij de goede conditie van het lichaam kan worden hersteld.

Hoe ziet de lipoedeem behandeling eruit?

Tijdens een eerste vrijblijvende afspraak bespreek en bekijk ik graag je lipoedeem klachten. We bespreken je leef- en eetgewoonten en komen na dit uitgebreid gesprek en behandeling in samenspraak tot een behandeling op maat. Afhankelijk van de mate van je klachten, wordt er gestart met 24 behandelingen met een uitloop naar 40 á 60 behandelingen. Omdat het lichaam in de beginfase meer aanzet en ondersteuning nodig heeft is het advies de eerste weken, indien mogelijk, 2 keer per week een behandeling in te plannen. Gedurende de lipoedeem behandeling zal deze tijd verder verruimd worden, doordat het lichaam steeds meer zichzelf zal herstellen. Iedere Quadrivas Therapy sessie zal zo'n 90 tot 120 minuten duren.

Een lipoedeem behandeling kost veel toewijding en kracht om je lichaam weer te herstellen. Samen gaan we ervoor zorgen dat jij je weer gezond gaat voelen met behulp van Quadrivas Therapy. Neem contact met me op. Ik leg je graag de mogelijkheden uit en help je verder met een behandelplan op maat.

" Vanaf de eerste behandeling geen pijn meer, onvoorstelbaar!!! Jarenlang erg veel pijn gehad, uiteindelijk kwam ik in mijn zoektocht uit bij quadrivas: ik kan het iedereen aanraden! Het is echt geweld " - Patty Van Den Bosch -
" Anita heeft een luisterend oor. Voor mij een luxe massage waarvoor ik heel graag naar haar toe ga.

Pijnlijke plekken worden effectief weggewerkt.

Bij het weggaan verheug ik me al "
- Evelien -
" Hartelijk dank voor je hulp en adviezen. Ik voel me aanzienlijk beter in mijn vel zitten 😊 " - Karla -
" Bij de eerste afspraak was er direct een fijn contact en een goede uitleg hoe de behandeling ging zijn het gevolg hiervan zijn hele goede resultaten ontstaan. " - Anne Nieuwenhuizen -
" Bedankt Anita voor de goede zorgen! Het traject was pijnlijk, maar mijn lichaam voelt gezonder dan ooit! " - Fleur -
Lees alle klantervaringen
Wil je graag meer informatie of wil je een afspraak maken?

Via het contactformulier op deze pagina kun je informatie opvragen over onze behandeling of over eventuele plaatsing op onze wachtlijst.

Mijn cliënten komen ondermeer uit Overpelt, Leudal, Leende, Valkenswaard, Geldrop, Roggel, Neerpelt, Asten, Bocholt, Lommel, Meijel, Bergeijk, Maasbracht, Hamont, Deurne, Roermond, Helden, Helmond, Eindhoven, Heeze
Hi, mijn naam is Anita Heb je vragen over Quadrivas Therapie of wil je een afspraak maken? Neem contact op