Hoe ontstaat diabetes type 2?

Diabetes type 2 is een aandoening waar zo’n 28.500 Nederlanders dagelijks mee moeten leven. De verwachting is dat deze cijfers alleen maar zullen toenemen met tot in 2030 zo’n ruim 1,2 miljoen mensen. Een van de belangrijkste oorzaken voor het ontstaan van diabetes type 2 is de inname van te veel suiker en verkeerde koolhydraten. Daarbij geldt dat te weinig beweging en een ontstemde stofwisseling het ontstaan van diabetes type 2 in de hand werken. Diabetes type 2 en de daarbij komende gevolgen uiten zich in verschillende vormen. Zo zorgt het voor een ophoping van vetzuren in de bloedvaten (atherosclerose) en verkalking van de vaatwand (arteriosclerose). Wanneer hier niets aan gedaan wordt, kan dit leiden tot ernstige klachten, zoals hart- en vaatziektes, een beroerte, het beschadigen van de zenuwen, falen van de nieren of een oogaandoening.

Slechte doorbloeding door diabetes type 2

Insuline kan met behulp van vetweefsel in het lichaam bloedvaten wijder of nauwer maken.
Het vetweefsel zorgt voor de afgifte van diverse stoffen, waaronder hormonen en ontstekingsstoffen. Het vetweefsel en insuline beïnvloeden hiermee samen het functioneren van de bloedvaten.

Bij mensen met diabetes type 2 is de samenwerking tussen insuline en het vetweefsel in het lichaam niet optimaal. Door verminderde gevoeligheid voor insuline kan insuline de bloedvaten enkel nauwer maken, maar niet meer goed verwijden. De bloedcirculatie verslechterd en de door de vernauwde vaten stijgt de bloeddruk. Bij diabetes type 2 hoopt zich een nieuw soort vetweefsel op rond de bloedvaten. Dit belemmert het functioneren van insuline op de bloedvaten, en speelt mogelijk een grote rol bij het verslechteren van de conditie van de vaatwanden en de bloeddrukproblemen bij diabetes.

Quadrivas Therapie en gevolgen diabetes type 2

Gezien de grote en ernstige gevolgen die diabetes type 2 teweeg kan brengen, is het ten zeerste aanbevolen om deze aandoening aan te pakken. Door de Quadrivas Therapie wordt de doorbloeding in het lichaam gestimuleerd, de conditie van bloedvaten optimaal gehouden en houdt het vasculaire problemen buiten te deur. Door middel van unieke aanhaak- en schraaptechnieken wordt er gewerkt aan een natuurlijk herstel van het lichaam. Het weefsel in het lichaam wordt ontward en geopend, waardoor de bloedvaten weer soepel worden en herstellen. De ophoping van vetweefsel rond de vaten wordt opgelost en de insuline kan in het lichaam haar werk weer doen. Quadrivas Therapie kan je dus niet genezen van diabetes type 2, maar het is wel een goede oplossing om verlichting te bieden, complicaties te voorkomen en te zorgen dat het lichaam een goede conditie behoudt.

Behandeling bij Quadrivas Clinic

Bij Quadrivas Clinic geven wij een persoonlijke behandeling. Elk lichaam is immers anders en vraagt een unieke aanpak. Als erkend Quadrivas therapeut vind ik het daarom belangrijk eerst kennis met je te maken in een persoonlijk gesprek van 30 tot 40 minuten. Ik leer je graag beter kennen, ben een luisterend oor voor je klachten en analyseer je symptomen. Er wordt een persoonlijk behandelplan opgesteld, waarna we van start gaan. Afhankelijk hoe erg de gevolgen van diabetes type 2 voor jouw lichaam zijn, starten we met een traject van 24 tot 40 behandelingen, met een mogelijke uitloop 60 behandelingen. We starten de Quadrivas Therapy idealiter met twee behandelingen in de week. In het verloop van het behandeltraject worden de tussenperiodes tussen behandelingen langer, aangezien het zelfherstellend vermogen van het lichaam wordt geactiveerd.

Wil je graag meer weten over hoe Quadrivas Therapy je kan helpen bij de gevolgen van diabetes type 2? Ik bekijk graag hoe ik jouw klachten kan verlichten. Neem contact met mij op.

" Anita is een hele goede therapeute, waarbij je je op je gemak voelt. De therapie doet goed. Fijn om weer fitheid in de benen te voelen! " - Hilda -
" Fijne, kundige therapeute. Ook snel te bereiken telefonisch of per mail indien je na de behandeling nog vragen hebt. Ik voel me altijd goed geholpen door Anita. " - Renske -
" Ik ben sinds een aantal maanden bij Anita onder behandeling voor lipoedeem. Ik heb sinds mijn jeugd veel gekampt met overgewicht, behoorlijk ge-jojoot maar altijd bleven die dikke benen. De laatste 2 " - Angelique -
" Bedankt Anita voor de goede zorgen! Het traject was pijnlijk, maar mijn lichaam voelt gezonder dan ooit! " - Fleur -
" Dankzij de behandelingen van Anita zijn mijn benen merkbaar dunner en minder gevoelig geworden. " - Marieke -
Lees alle klantervaringen
Wil je graag meer informatie of wil je een afspraak maken?

Via het contactformulier op deze pagina kun je informatie opvragen over onze behandeling of over eventuele plaatsing op onze wachtlijst.

Mijn cliënten komen ondermeer uit Leende, Roermond, Helden, Valkenswaard, Meijel, Asten, Helmond, Bergeijk, Hamont, Bocholt, Neerpelt, Eindhoven, Maasbracht, Overpelt, Leudal, Roggel, Deurne, Lommel, Heeze, Geldrop
Hi, mijn naam is Anita Heb je vragen over Quadrivas Therapie of wil je een afspraak maken? Neem contact op