Wat zijn de symptomen voor vermoeide en pijnlijke benen?

Heel veel vrouwen ervaren een langdurig gevoel van vermoeide en pijnlijke benen. Maar wat zijn vermoeide en pijnlijke benen nu eigenlijk en wat zijn de symptomen? Veel klachten uiten zich in een zwaar en tintelend gevoel in de benen, pijnlijke benen of opgezwollen en gevoelige enkels en voeten. Daarnaast kunnen er op de benen spataderen zichtbaar zijn of verkleuren aders blauw of paars. Ook het gevoel van rusteloze benen, waarbij je een bewegingsdrang voelt wanneer je benen rusten, is een veelvoorkomend symptoom. Dit is een nare klacht die je bij rust (met name ’s avonds) voelt en jou zelfs ‘s nachts wakker kunnen houden.

Pijnlijke benen oorzaak: verslechterde bloedstroom

Een belangrijke oorzaak van vermoeide en pijnlijke benen is een verslechterde bloedstroom. Maar wat is hiervan de oorzaak? Het bloed vervoert zuurstof en essentiële voedingsstoffen door ons lichaam naar organen en weefsels. Tegelijkertijd worden afvalstoffen en zuurstofarm bloed vanuit het weefsel en de organen afgevoerd. Bij een goede doorbloeding is dit een natuurlijk proces, waarbij het lichaam zonder problemen dit constant doet.

Bij een verslechte bloedstroom ontstaat er een barrière die dit proces bemoeilijkt. De bloedvaten, en vooral de kleine haarvaten, verliezen elasticiteit en vetten zetten zich af aan de binnenkant van de vaatwand. De doorgang van het bloed wordt nauwer, waardoor het lichaam niet meer optimaal nieuwe stoffen en afvalstoffen door het lichaam kan vervoeren. De conditie van spieren en bloedvaten verslechterd en het weefsel “vervuilt”, met een ontstekingsreactie in het weefsel tot gevolg.

Met name vrouwen ervaren de klachten in de vorm van vermoeide en pijnlijke benen, maar ook ervaren ze vaak pijn in de armen en onderrug. Ze lopen er te lang mee rond, ontwikkelen overgewicht, cellulite of er ontstaat in het ergste geval lymfoedeem, lipoedeem of spataderen. Het is daarom belangrijk om er niet te lang mee rond te lopen en je te laten behandelen met behulp van Quadrivas Therapie.

Quadrivas Therapie biedt verlichting

Weefsel dat in het lichaam een slechte bloedcirculatie heeft, moet worden gestimuleerd om weer optimaal te kunnen functioneren. Quadrivas Therapie is hiervoor een effectieve behandeling. Met speciale aanhaak- en schraaptechnieken kan een Quadrivas therapeut het weefsel ontrafelen en openen, worden de bloedvaten getraind en de doorstroming in de bloedvaten gestimuleerd. Op natuurlijke wijze worden de bloedvaten weer soepel en kan het lichaam zichzelf herstellen. De bloedcirculatie kan weer normaal functioneren en het lichaam krijgt haar oorspronkelijke conditie terug. Zo is Quadrivas Therapie een fijne methode om de klachten bij pijnlijke benen te verminderen en de verlichting te bieden waar je al een lange tijd naar verlangt.

Quadrivas Clinic: de behandelwijze

Elk lichaam is anders en vraagt om een passende behandelmethode voor Quadrivas Therapy. Daarom start ik met een persoonlijk gesprek van 30 tot 40 minuten waarin je klachten en leefpatroon kenbaar worden. Ik bekijk je symptomen van vermoeide pijnlijke benen en we komen samen tot een persoonlijk behandelplan voor Quadrivas Therapy. In de behandelperiode van 24 tot 40 á 60 behandelingen, zal ik je als erkende Quadrivas therapeut helpen de klachten van vermoeide en pijnlijke benen te verminderen of zelfs volledig te laten verdwijnen.

Wil je graag meer weten over hoe ik jou kan helpen? Neem contact met mij op. Graag ga ik met je op zoek naar de beste oplossing.

" Al van de eerste kennismaking had ik een goed gevoel bij Anita. Door haar aangename persoonlijkheid en de rustige omgeving voel je je snel op je gemak. De behandeling is zeker niet pijnloos, maar na e " - Goele B -
" Na een lange zoektocht en van kastje naar de muur gestuurd te worden uitgekomen bij Anita. Al direct bij de kennismaking een goed gevoel en een luisterend oor! Ondertussen al ruim een half jaar in beh " - Saskia -
" Mijn naam is Jolanda, ik ben 59 jaar en sinds september 2019 kom ik bij Anita voor de Quadrivas Therapy. In het begin iedere week en nu nog iedere 4 weken voor “onderhoud”.

Het is onvoors "
- Jolanda -
" Super vriendelijk en persoonlijke service! Anita weet waar ze het over heeft. Na de 1e behandeling voelde ik al verschil. Aanrader! " - Danielle -
" Ik ben sinds een aantal maanden bij Anita onder behandeling voor lipoedeem. Ik heb sinds mijn jeugd veel gekampt met overgewicht, behoorlijk ge-jojoot maar altijd bleven die dikke benen. De laatste 2 " - Angelique -
Lees alle klantervaringen
Wil je graag meer informatie of wil je een afspraak maken?

Via het contactformulier op deze pagina kun je informatie opvragen over onze behandeling of over eventuele plaatsing op onze wachtlijst.

Mijn cliënten komen ondermeer uit Bergeijk, Lommel, Heeze, Maasbracht, Neerpelt, Hamont, Eindhoven, Valkenswaard, Leudal, Bocholt, Helden, Roermond, Leende, Meijel, Geldrop, Helmond, Asten, Overpelt, Roggel, Deurne
Hi, mijn naam is Anita Heb je vragen over Quadrivas Therapie of wil je een afspraak maken? Neem contact op