Slechte doorbloeding: dit zijn de waarschuwingssignalen

Je herkent het vast wel altijd koude voeten en handen hebben, een typisch vrouwenkwaaltje. Dit heeft vaak te maken met een verminderde bloedsomloop. Meestal is dit tijdelijk, maar wanneer het langer aanhoudt kan dit zorgen voor spataderen of bloedpropjes. Na verloop van tijd kan deze aandoening zelfs leiden tot een beroerte of een hartaanval. Goed dus om te weten hoe je deze aandoening nog meer kunt herkennen, dat vertellen we je in deze blog.

Wat is een slechte bloedsomloop?

De bloedsomloop is verantwoordelijk voor het leveren van bloed en zuurstof aan de cellen van het lichaam. Het hart pompt bloed door de slagaders, die zich vertakken in steeds kleinere vaten totdat ze de haarvaten bereiken. In de haarvaten vindt de uitwisseling van zuurstof en koolstofdioxide plaats. Wanneer deze slecht verloopt wordt dit veroorzaakt door een vernauwing of verstopping van de slagaders. Door zo’n vernauwing of verstopping krijgt een deel van je been, arm of voet minder bloed en daardoor minder zuurstof. Dit kan spataderen of bloedpropjes als gevolg hebben.  
Een slechte doorbloeding kan diverse oorzaken hebben. Enkele voorbeelden zijn: roken, diabetes, hoge bloeddruk, te hoog cholesterolgehalte, overgewicht en te weinig beweging. Enkele waarschuwingssignalen van een verslechterde doorbloeding kunnen zijn:

1. Koude handen en voeten

Een eerste signaal van een slechte doorbloeding is vaak het hebben van koude handen of voeten. Een goede bloedsomloop zorgt ervoor dat je lichaamstemperatuur op peil blijft. Wanneer deze niet naar behoren functioneert zullen je handen en voeten als eerst koud aanvoelen. 

2. Gezwollen voeten

Te weinig beweging kan zorgen voor een verminderde bloedcirculatie. Dit zorgt ervoor dat bepaalde plekken in je lichaam meer vocht vasthouden dan normaal. Je voeten en enkels kunnen wat gaan opzwellen. Houdt dit langer aan? Dan is het verstandig om hier niet te lang mee rond te lopen maar te kiezen voor een lipoedeem behandeling bij Quadrivas Clinic. 

3. Vermoeidheid

Tijdens een vertraagde bloedsomloop worden je organen voorzien van minder zuurstof. Zo ook je hersenen. Dit kan zorgen voor concentratieproblemen of een constante vermoeidheid.

4. Huidverkleuringen

Vaker last van donkere plekjes, plotselinge kleurveranderingen of een droge huid? Dan kunnen dit mogelijk tekenen zijn van een verslechterde doorbloeding. Je huid krijgt in dit geval niet voldoende voedingsstoffen. 

5. Haaruitval en broze nagels

Zoals we al eerder benoemde krijgen je organen tijdens een vertraagde bloedsomloop te weinig zuurstof en voedingsstoffen. Met als gevolg dat haren kunnen uitvallen en nagels sneller afbreken. 

6. Langzame spijsvertering

Een trage spijsvertering kan een gevolg zijn van een slechte doorbloeding. Zit je nog lang vol na je laatste maaltijd, last van brandend maagzuur, winderigheid of verstopping? Dan kan het dat je te maken hebt met een slechte doorbloeding. 

Slechte doorbloeding behandelen met Quadrivas Therapie

Wanneer de bloedtoevoer naar je organen niet goed is ontvangen zij te weinig zuurstof waardoor ze niet optimaal kunnen functioneren. Door meer te gaan bewegen kun jij je bloedtoevoer zelf een handje helpen. Maar om je lichaam in goede conditie te krijgen en zijn natuurlijke vormen terug te krijgen zij wij er voor je. Met Quadrivas Therapie gaan we aan de slag om de verschillende klachten die worden veroorzaakt door een slechte doorbloeding helpen te herstellen. Dit doen we aan de hand van een zeer intensieve massagetherapie die zich richt op het herstellend vermogen van de dieperliggende weefsellagen. Meer weten of een afspraak inplannen? Neem contact met ons op, wij helpen je graag verder. 

Terug naar overzicht
Hi, mijn naam is Anita Heb je vragen over Quadrivas Therapie of wil je een afspraak maken? Neem contact op